Shonda Rhimes schreef de meest essentiële essay over haar 150 pond gewichtsverlies

Volgens Shonda Rhimes is het enige wat erger is dan veel gewicht te vergieten, nadien het verkeerde soort aandacht. In een nieuwsbrief die afgelopen week naar Shondaland- abonnees werd gestuurd , onthult Rhimes, 47, dat het pas was toen ze bijna 150 pond verloor, waardoor mensen haar waardevol vinden.

Hoewel de Grey’s Anatomy and Scandal- maker het gewicht ongeveer twee jaar geleden heeft gedaald, is ze nog steeds verstomd en verstoord door de manier waarop mensen, zelfs vreemden, reageren op haar transformatie.

‘Ik heb het niet gedaan omdat ik dacht dat ik mooi zou worden zoals in de films,’ legt Rhimes uit. ‘Ik heb het gedaan omdat ik niet een korte vlucht op trappen kon lopen zonder te stoppen om een ​​pauze te nemen en zweet uit mijn voorhoofd te wrijven. Ik deed het omdat mijn lichaam fysiek rebelleerde tegen de hersenen die het zo lang negeerde. ‘

VERWANTE: 4 Irriterende Opmerkingen om te verwachten wanneer je gewicht verliest

En raak haar niet verkeerd, Rhimes is nog steeds niet bij #cleanliving. In feite was ze afgeschrikt wat het nodig had om zo veel ponden te verliezen.

“Gewicht verliezen is geen onderwerp dat ik graag wil bespreken,” schrijft ze. “Waarom? Omdat er niets leuk of interessant of geweldig is. Ik heb gehaat om gewicht te verliezen. Ik heb elke tweede seconde gehaat. En ik haat elke seconde ook mijn gewicht te handhaven . ‘

Wat Rhimes nog meer had gehaald, was hoe het afzwakken van de manier waarop mensen reageerde op haar veranderd. “Maar je weet wat erger is dan gewicht te verliezen? Wat was er zo veel meer? Hoe mensen me behandelden nadat ik gewicht had geworden,” legt ze uit.

‘Ik bedoel, het werd raar, ‘ schrijft Rhimes.  Vooral wanneer vrouwen ze nauwelijks wist over haar nieuwe look. ‘Net als ik was een nieuwe baby-gous, maar er was geen nieuwe baby. Het was gewoon mij. In een jurk. Met make-up aan en mijn haar deed alles , ja. Maar … nog steeds hetzelfde.’

Mannen begonnen ook met Rhimes kennis te maken, herinnert ze zich. “Ze spreken naar mij. Zoals stond stil en had lang gesprekken met mij over dingen. Het was verontrustend. ‘

De nieuwsgierige aandacht was niet het enige dat deze hoogwaardige tv-producent ongemakkelijk maakte. Ze was ook verschrikkelijk door hoe breezily mensen op haar verschijning hebben gereageerd, haar ‘hot’ noemden of ze vertelden dat ze waren ‘ trots op haar’.

‘Nadat ik gewild was, ontdekte ik dat mensen me waardevol vonden. Waardig gesprekken. Een persoon kon kijken. Een persoon zou kunnen complimenten. Een persoon zou kunnen bewonderen,’ vervolgt ze.

Naar Rhimes voelde het alsof anderen alleen haar waardig beschouwden als ze een bepaalde manier zag. Na die realisatie begon ze zich af te vragen. ‘Wat hebben ze me al eerder gezien? Hoe onzichtbaar was ik voor hen? Hoe hard hebben ze gewerkt om me te vermijden? ‘Schrijft ze.

WATCH DE VIDEO: Welke 5 Olympische Atleten kunnen je leren over lichamelijke vertrouwen? 

Natuurlijk infiltreert Rhimes haar nieuwsbrief ook met humor. Terwijl het beklaagde hoe moeilijk het was om de 150 pond te laten vallen, zegt ze dat ze geen “al de gefrituurde kip ” eet en niet alleen wanneer het op haar bord was. “Nee. Ik mis het eten van ALL THE FRIED CHICKEN, “schrijft ze. “Alles. Elk stuk, overal. ”

Jokes opzij, Rhimes maakt een krachtig punt in een wereld waar onrealistische lichamelijke idealen overal zijn en de grootte van een persoon is vaak gekoppeld aan hun waarde. ‘Dunner worden, maakt u niet anders,’ zegt ze. ‘Het maakt je gewoon dunner.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *